• AN-180 Mottagare På/Av Z-wave
  • AN-180 Mottagare På/Av Z-wave
  • AN-180 Mottagare På/Av Z-wave
  • AN-180 Mottagare På/Av Z-wave
chevron_leftchevron_right
chevron_leftchevron_right
Ny
Fri frakt

AN-180 Mottagare På/Av Z-wave

NEXA AN-180 Plug-in mottagare Relä (På/Av)- Z-wave Plus Mottagaren kopplas in i vägguttaget och kan sedan styras trådlöst via Nexa Bridge eller annan Z-Wavekontroller.
621,00 kr (inkl. moms)
Inkl. moms
check In Stock
Beställ inom:
Dgr
:
Tim
:
Min
:
Sek
och få dina varor mellan Tors 20.6. - Mån 24.6.och få dina varor mellan Fre 21.6. - Tis 25.6.
svg-img
Fri frakt
svg-img
Fria returer
svg-img
90 dagars öppet köp
svg-img
1 års garanti på alla produkter

NEXA AN-180 Plug-in mottagare Relä (På/Av)
- Z-wave Plus 

Mottagaren kopplas in i vägguttaget och kan sedan styras trådlöst via Nexa Bridge eller annan Z-Wavekontroller.
Mottagaren har en knapp för att kunna slås På/Av utan fjärrkontroll.

Mått: 76 x Ø52 mm
Frekvens/teknik: Z-Wave Plus
Drivspänning: 230 V ~50 Hz
Max resistiv last: 1500 W
Max LED last:150 W
E-nummer: 1710437

Vad är Z-Wave?
Z-Wave är en specifikation för trådlös kommunikation inom hemautomation. I Europa använder sig Z-Wave av frekvensen 868,42 MHz, vilket man inte skall förväxla med NEXAs tidigare sortiment som gick under Nexa Professional som också använder sig av 868 MHz. Detta är alltså inte samma. Nedan har vi sammanställt några fördelar med Z-Wave över exempelvis 433,92 MHz. Räckvidden för Z-Wave är inte bättre än 433,92 MHz, men med hjälp av att alla enheter i ett nätverk meshar så blir ändå räckvidden markant bättre.

Dubbelriktad kommunikation
Dubbelriktad kommunikation innebär att varje mottagare faktiskt svarar varje gång den tar emot ett kommando, så att du som användare alltid vet om ditt kommando har nått enheten. Om enheten inte svarar så försöker man att hitta andra vägar till den, mer om det i avsnittet nedan.

Mesh
Ett Z-Wave nätverk meshar enheter vilket betyder att kommandon (ex. PÅ) hoppar mellan flera enheter tills dess att det kommer fram till rätt enhet, om det kommer fram. Detta utökar både räckvidd samt stabilitet.

Säkerhet
Z-Wave är inte krypterat som standard, men i det fallet där enheter stöder kryptering så aktiveras detta automatiskt. Det betyder att all kommunikation mellan din Nexa Bridge och enhet är krypterad.

Skapat för hemautomation
Till skillnad från exempelvis 433,92 MHz (som bara är en frekvens, ingen standard) så är Z-Wave i grunden gjort för hemautomation. Protokollet utökas hela tiden med nya typer av enheter och vad man kan göra idag kommer inte vara densamma om något år. Även om det idag används mest för sensorer och brytare så kommer det vara möjligt för tillverkare att bygga in stöd i exempelvis TV-apparater eller diskmaskiner.

Kompatibilitet mellan olika tillverkare
Eftersom Z-Wave är en standard där

 

Nexa
86803
7 cm
13 cm
9 cm
120 g
7330545868036
2-4 dagar