HEMLEVERANS Reducerat pris! Scart till HDMI omvandlare 1080p Visa större

Scart till HDMI omvandlare 1080p

Scart till HDMI adapter med stöd för standard TV-format som PAL och SECAM. Scart till HDMI konvertern omvandlar analoga Scart-signaler till digitala HDMI-signaler, så att du kan ansluta Scart-enheter till en HDMI-skärm.

Mer detaljer

✔ Fri hemleverans
✔ Fria returer
✔ 90 dagars öppet köp
✔ 1-3 dagars leveranstid
✔ 1 års garanti på alla produkter

229,00 kr inkl.

-370,00 kr

599,00 kr inkl.

certifierad ehandel

Mer information

Konvertera Scart till digitala HDMI-signaler: Scart till HDMI adapter med stöd för PAL, NTSC3.58., NTSC4.43, SECAM, PAL / M, PAL / N standard TV-format. Den konverterar analoga Scart-signaler till digitala HDMI-signaler, så att du kan ansluta enheter med Scart gränssnitt som digitalbox, video- eller DVD-spelare till en HDMI-skärm/HDTV eller projektor.

Enkel att använda: Signalomvandlaren är lätt att använda, det är bara att koppla in Scart kabeln till konverterns Scart-port och HDMI-kabeln till HDMI-utgången. Du kan välja mellan HDMI-output 1080p (60Hz) eller 720p.

OBS: Denna adapter konverterar från Scart till HDMI, ej omvänt (i så fall behöver du en HDMI till Scart omvandlare).

Paketet inkluderar:

1 x SCART till HDMI Adapter

1 x USB laddningskabel (för anslutning till vägguttag behöver du även en nätadapter/ingår ej)

1 x Användarmanual 

OBS: HDMI-kabel är inte inkluderat. För att köpa till kabel, se CB-013 eller CB-013-2pack.

Från SCART till HDMI betyder: från analog till digital
Att överföra signaler från ett SCART-uttag till en HDMI-ingång - går det? De två AV-gränssnitten passar ju inte riktigt ihop. Ett digitalt gränssnitt som HDMI kan inte hantera analoga SCART-bild och ljudsignaler. Men det finns sätt att övervinna hindret mellan analog och digital teknik: SCART till HDMI omvandlaren!

Även om HDMI nu är den vanligaste standarden kan det hända att en gammal enhet ska anslutas till en modernare TV - för att en DVD-spelare till exempel har ett ideellt värde för sin ägare, eller för att du vill spela gamla VHS-band med en videobandspelare, eller för att du som nostalgiker ska ansluta din första generationens PlayStation till en platt tv-skärm. På grund av inkompatibiliteten mellan analog och digital överföring är en mekanisk-elektrisk adapter inte tillräcklig för att överföra video från SCART till HDMI. I stället behövs en riktig omvandlare som först omvandlar den analoga signalen från spelaren till digital data.

Den stora fördelen med SCART-gränssnittet var att den stödjer olika analoga överföringsvägar, till exempel kompositvideo, S-video eller RGB lika. Å andra sidan kan SCART inte hantera digitala överföringsmetoder. Den maximala bildupplösning som SCART kan överföra verkar också föråldrad i UHD-tider (Ultra HD): nämligen PAL-standarden på 720 x 576 pixlar. HDMI har nu i stor utsträckning förträngt SCART. Det gäller till exempel för uppspelningsenheter som DVD- och Blu-ray-spelare samt moderna LED-TV-apparater. Där hittar du idag inget integrerat analogt gränssnitt längre.

En digital Scart-omvandlare kan skala upp den analoga signalen till 1080 pixlar. Det motsvarar Full HD-kvalitet. En annan fördel är att de ofta även kan filtrera bort ljuddata från SCART-signalen och mata ut separat via jack eller koaxialkabel. Så det är också möjligt att ansluta en SCART-enhet direkt till ett modernt hi-fi-system eller en AV-mottagare.

INF

7314280046836

Omdömen

Skriv din recension

Scart till HDMI omvandlare 1080p

Scart till HDMI omvandlare 1080p

Scart till HDMI adapter med stöd för standard TV-format som PAL och SECAM. Scart till HDMI konvertern omvandlar analoga Scart-signaler till digitala HDMI-signaler, så att du kan ansluta Scart-enheter till en HDMI-skärm.