Scart till HDMI omvandlare - AV konverter

Ny produkt

AV-konvertern omvandlar analoga Scart-signaler till digitala HDMI signaler. Genom uppskalning kan du t ex kan se en DVD-film från en Scart-enhet i HD-kvalitet på din HDMI-skärm. Har även 3.5 mm och koaxial ljudutgång.

Mer detaljer

Fri frakt
Fria returer
✔ 90 dagars öppet köp
✔ Blixtsnabba leveranser
✔ 1 års garanti på alla produkter

Inga extra avgifter från PostNord då allt skickas direkt från vårt lager i Sverige

399,00 kr .

-400,00 kr

799,00 kr .

certifierad ehandel

Mer information

  • Med en Scart till HDMI konverter ser du video från källor som blu-ray-spelare eller spelkonsoler med Scart i full HD på en HDMI-display. 

  • Omvandlaren har även en extra HDMI-ingång, så att du inte förlorar HDMI-ingången genom att plugga in HDMI-konvertern. 

  • SCART ljudet är integrerad i HDMI ut signalen. Dessutom har omvandlaren både en 3.5 mm ljudutgång för analogt stereoljud, t ex för att ansluta hörlurar, och en digtial koaxial utgång för digitalt okomprimerad stereoljud.

  • NTSC/PAL omvandlaren ökar kompatibiliteten mellan dina enheter, så att du kan ansluta en mängd olika källor och omvandla problemfritt. 

  • Scart omvandlaren kan konvertera 480i (NTSC) / 576i (PAL) eller SCART / RGB-videosignal och ljudsignal till 720p / 1080p HDMI-signalutgång.

VIKTIG ATT TÄNKA PÅ: Adaptern konverterar inte åt båda hållen. Denna adapter omvandlar från Scart till HDMI, ej omvänt. I så fall behöver du en HDMI till Scart omvandlare, se t ex denna https://inf.se/hdmi/1284-hdmi-till-scart-omvandlare.html


SCART till HDMI - så funkar det:

Vare sig du har en videobandspelare, en äldre DVD-spelare eller Playstation - SCART-kontakten finns kvar på en mängd olika enheter. Även om SCART-tekniken är en äldre standard händer det alltså fortfarande att man behöver ansluta en enhet med SCART-utgång till en enhet med en HDMI-ingång. Till exempel om du vill använda videobandspelaren för att se en film, som du bara har på en VHS-kassett, men du har en tv med endast HDMI-ingång. Även alla retro-fans som älskar gamla konsoler som Wii, Xbox, Playstation 1, Nintendo 64 etc. känner till problemet.

Finns det då inte någon SCART till HDMI-kabel? Det skulle givetvis vara enkel lösning, men tyvärr kan en kabel inte klara av den uppgiften. Scart och HDMI fungerar nämligen med analoga respektive digitala signaler. Eftersom signaltyperna fungerar helt annorlunda krävs ytterligare hårdvara för att konvertera signalen.

Huvudskillnaden mellan SCART och HDMI är alltså typen av dataöverföring. SCART arbetar med en analog signal, medan den idag gängse standarden HDMI använder digitala signaler. Om du nu vill ansluta din videobandspelare med SCART-utgång till HDMI-ingången på TV:n, måste den analoga signalen från videobandspelaren först konverteras till en digital signal för att kunna återges på en hdtv. Förutom bildsignalen måste naturligtvis även ljudet tillhandahållas.

Så det är inte bara en överföring av bild och ljud, utan även om omvandling av dessa signaler, något som en kabel inte klarar av. Det behövs ett litet chip för konverteringsprocessen och det finns i SCART till HDMI omvandlaren. En Scart till HDMI-omvandlare tar emot Scart-signalen, konverterar den och skickar den sedan tillbaka via HDMI-utgången.

Den har ett litet kompakt format och installationen är mycket enkel. Den önskade enheten (till exempel videobandspelare) kopplas helt enkelt medels SCART-kabel till SCART-ingången på omvandlaren. På andra sidan omvandlaren är HDMI-utgången, som du ansluter till utgångsenheten (t.ex. tevens HDMI-ingång) - klart. Beroende på tv-modell blir bilden uppskalad till 720p eller 1080p.

Både SCART och HDMI-tekniken kan överföra ljudsignaler, vilka givetvis också måste konverteras. Omvandlare använder sig av två olika metoder. Det finns omvandlare som matar ut ljudsignalen från SCART-enheten direkt till den utgående HDMI-signalen, så efter att du har anslutit HDMI-kabeln är ljudet direkt tillgängligt. Andra omvandlare behandlar ljudsignalen separat från videosignalen, dvs förutom HDMI-utgången finns ett 3,5 mm ljuduttag som behöver anslutas via ljudkabel till utgångsenheten. (Med denna modell har du båda möjligheter, den kan mata ut ljud direkt till HDMi eller separat, både analogt och digitalt.)
För omvandlingsprocessen behöver konvertern även ström, därför är den även utrustad med ett 5V uttag för strömanslutning.


Specifikationer:

Videoupplösning: 1920x1080p

HDMI-ingångsformat: 480i / 576i/ 480p / 576p / 720p @ 50_60Hz / 1080i @ 50_60Hz / 1080p @ 50_60Hz

HDMI-kompatibla DVI-ingångsformat: 800x600,1024x768,1280x1024,1360x768, 1680x1050,1920x1080 m fl

HDMI utgångsformat: 720p @ 50 / 60Hz, 1080p @ 50 / 60Hz

Ljudutgångsformat: koaxialt digitalt ljud och analogt stereo ljud / pass through till hörlurar, högtalare eller ljudanläggning

SCART-inmatningsformat: PAL / NTSC_M / NTSC4.43 / SECAM / PLA-M / PAL-N

Ingångar: Scart hona + HDMI hona + 5V1A till strömförsörjning

Utgångar: HDMI hona + 3.5 mm audio utgång + RCA/koaxial audio utgång

Storlek: 10 cm * 10 cm * 2.5 cm

Vikt: 290 gOmdömen

Skriv din recension

Scart till HDMI omvandlare - AV konverter

Scart till HDMI omvandlare - AV konverter

AV-konvertern omvandlar analoga Scart-signaler till digitala HDMI signaler. Genom uppskalning kan du t ex kan se en DVD-film från en Scart-enhet i HD-kvalitet på din HDMI-skärm. Har även 3.5 mm och koaxial ljudutgång.