• INF HDMI till SCART omvandlare
  • INF HDMI till SCART omvandlare
  • INF HDMI till SCART omvandlare
  • INF HDMI till SCART omvandlare
  • INF HDMI till SCART omvandlare
  • INF HDMI till SCART omvandlare
  • INF HDMI till SCART omvandlare
  • INF HDMI till SCART omvandlare
chevron_leftchevron_right
chevron_leftchevron_right
Ny
Fri frakt

INF HDMI till SCART omvandlare

HDMI till Scart converter för att kunna se bild och video från HDMI-mediekälla som exempelvis laptop eller blu-ray-spelare på äldre TV-apparater med SCART (kompositvideo/ljud).
189,00 kr (inkl. moms)
Inkl. moms
check In Stock
Beställ inom:
Dgr
:
Tim
:
Min
:
Sek
och få dina varor mellan Ons 19.6. - Fre 21.6.och få dina varor mellan Tors 20.6. - Mån 24.6.
svg-img
Fri frakt
svg-img
Fria returer
svg-img
90 dagars öppet köp
svg-img
1 års garanti på alla produkter

Omvandlar HDMI till analog signal: Nu kan du titta på dina bilder och videon från enheter med HDMI-uttag som laptop eller Blu-Ray-spelare även på en äldre TV, VHS/VCR, projektor eller DVD-recorder. Adaptern omvandlar digitala HDMI- och MHL-signaler till analoga SCART-signaler (CVBS).

Användarvänlig signalomvandlare: Konverteraren att mycket enkel använda. Plug-and-play - kopplas endast ihop, inga drivrutiner behövs.

Stöd för NTSC och PAL: Denna HDMI to Scart converter stödjer standard-TV-formaten NTSC och PAL. Signalomvandlaren är kompatibel med HDMI 1.3b och äldre. Inklusive USB-kabel för strömtillförsel via datorn eller med strömadapter.

 

Specifikationer:

Ingång: 1 x HDMI
Utgång: 1 x SCART

Ingångsupplösning: 640x480@60Hz, 800x600@60Hz, 1024x768@60Hz, 1280x720@60Hz, 1280x1024@60Hz, 1360x768@60Hz, 1600x1200@60Hz, 1920x1080@60Hz, 576p/60Hz, 720p50/60Hz, 1080i50/60Hz, 1080p23.97/24/25/50/59.94/60Hz. 

Utgångsformat: PAL, NTSC

Mått: 88mm x 58mm x 26mm

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ: Adaptern konverterar inte åt båda hållen. Denna adapter omvandlar från HDMI till Scart, ej omvänt. I så fall behöver du en Scart till HDMI omvandlare! 

 

Paketet inkluderar:

1 x HDMI till SCART Adapter

1 x USB laddningskabel (för anslutning till vägguttag behöver du även en nätadapter)

1 x Användarmanual

 

Vad gör en HDMI till SCART Konverter?
HDMI är idag ett av de mest använda gränssnitten för ljud- och bildöverföring; det erbjuder inte bara en hög upplösning för bild, film och ljud, utan också en snabb överföring. Men inte varje hushåll har en TV eller annan önskad skärm med HDMI-ingång. Det används fortfarande gamla TV och andra enheter med SCART-gränssnitt. Därför uppstår frågan: Kan jag göra min HDMI-enhet kompatibel för att använda exempelvis en gammal tv?

HDMI (High Definition Multimedia Interface) är ett gränssnitt som tillåter en helt och hållet digital överföring av ljud och bild till en skärm. Det betyder att både ljud- och videodata måste vara i digital form, så att en HDMI-kabel kan känna igen data och vidarebefordra den till andra enheter.

SCART (Syndicat av Constructeurs d'Appareils) är ett äldre gränssnitt som ofta användes i TV-apparater och videobandspelare. Den stora fördelen med SCART-gränssnittet var att det stödjer olika analoga överföringsvägar, till exempel kompositvideo, S-video eller RGB. Men SCART kan inte hantera digitala överföringsmetoder. I motsats till HDMI-gränssnittet överförs här endast analoga signaler, till exempel från videobandspelaren till teven. Båda signalerna - ljud och video - måste alltså vara tillgängliga i analog form.

För att SCART-ingången på en äldre skärm ska kunna bearbeta de digitala signalerna från en nyare enhet med HDMI-utgång måste dessa först konverteras till analoga signaler. För detta behöver du en så kallad HDMI till SCART omvandlare. På grund av inkompatibiliteten mellan analog och digital överföring är en "mekanisk" adapterkabel inte tillräcklig för att överföra video från HDMI till SCART, utan det krävs en enhet som omvandlar signalerna. (Med en vanlig kabel från HDMI till SCART är antingen kvalitetsförlusten stor eller så skulle överföringen inte fungera alls.)

Med hjälp av en Scart till hdmi-omvandlare kan dock samtliga digitala ljud- och videodata konverteras till analoga. Det är bara att ansluta båda enheterna till omvandlaren, så tar den hand om konverteringen av de inkommande digitala signalerna och matar ut analoga. Med en Scart till HDMI-omvandlare kan du bekvämt fortsätta använda sina gamla enheter!
 

INF
TCI-HTSC-Black
16 cm
11 cm
2.50 cm
77 g
7314280032730
1-3 dagar