Information

Laptopställ

Surfa bekvämare med ett smart laptopbord

Idag är det mer regel än undantag att bärbara datorer används som stationära. En ergonomisk katastrof i många lägen då dess utformning, med lågt sittande skärm, sällan inbjuder till en bra arbetsställning. Men med tanke på datorernas pris och sättet vi rör oss på idag, med allt fler resor, är det färre o...

Surfa bekvämare med ett smart laptopbord

Idag är det mer regel än undantag att bärbara datorer används som stationära. En ergonomisk katastrof i många lägen då dess utformning, med lågt sittande skärm, sällan inbjuder till en bra arbetsställning. Men med tanke på datorernas pris och sättet vi rör oss på idag, med allt fler resor, är det färre och färre som väljer en stationär dator framför en bärbar. Möjligheten att alltid ta den med dig och koppla upp dig var du än befinner dig är en bekvämlighet och lyx som många inte är redo att tumma på. Och som tur är finns det lösningar på de ergonomiska problemen.

Med hjälp av ett smidigt och snyggt laptopställ, speciellt designat för din modell, avhjälper du problemen och kan sitta bekvämt framför datorn och arbeta eller bara slösurfa. Här hittar du våra smarta och ergonomiska lösningar för din bärbara dator.

Varför är det bra med laptopställ?

Det finns många anledningar till varför din laptop bör ha ett ställ. Framförallt är syftet att lyfta upp datorn så att den kommer i en bättre arbetshöjd för nacke och huvud. På så sätt motverkas negativ påverkan på ligament, kotor och muskulatur i axlar, nacke och skuldror. Att arbeta i en obekväm ställning under längre tid kan orsaka smärtor och ju mer kroppen utsätts för dessa positioner, desto värre riskerar det att bli.

Ett laptopbord, liksom ett höj- och sänkbart datorskrivbord, kan vara avgörande för att komma tillrätta med dessa problem. Dessa typer av lösningar används flitigt på kontor runt om i landet, men självklart gör ett laptopbord lika stor nytta i hemmet. Som tur är erbjuder vi flera smarta lösningar till bra priser.

Många olika modeller

Vi erbjuder en rad olika ställ för att underlätta ditt arbete på din bärbara dator. Vad säg om ett laptopbord för sängen och soffan, eller ett speciellt designat laptopställ för MacBook?

Faktum är att den bärbara datorn inte enbart används på ytor speciellt gjorda för just datorer. Det bästa stället att ha den på är såklart ett skrivbord, men ofta används den på många andra platser i hemmet. Inte sällan ökar inspirationen och flytet på platser som inte förknippas med regelrätt arbete. Därför är platser så som vardagsrummet, sovrummet och köket ställen där datorn gärna plockas fram. På INF har vi laptopställ till säng, liksom laptopställ till soffa, av just den anledningen. Framförallt är det många som gillar att arbeta sen kväll eller tidig morgon, och då är det perfekt med ett laptopbord för din säng som underlättar användandet i sovrummet.

Smarta tips

Har du en dator som ofta blir varm och vars fläkt jobbar för högtryck? Då kan du finna lösningen i form av ett laptopställ med fläktkylning. Stället lyfter datorn samtidigt som den kyler med hjälp av inbyggda fläktar. En ypperlig lösning för att till exempel motverka att datorn stänger av sig själv på grund av för hög värme. Denna typ av laptopställ kan användas direkt på bordet eller i knäet, beroende på arbetsplats.

Har du en MacBook och önskar något liknande i designväg? Vi har laptopställ till Mac vars metallfinish snyggt smälter in med datorns utseende och gör konstruktionen mindre synlig. Det är stor efterfrågan på speciella laptopställ till Apple, då design är något som kommit att bli allt mer viktigt i valet av datortillbehör.

Den som vill vara ännu mer ergonomisk kan köpa ett ställbart laptopställ för att verkligen anpassa arbetsställningen. Höj- och sänkbara laptopställ på skrivbord skapar ett riktigt bra hemmakontor ur ergonomisk synvinkel.

Vilken typ av laptopbord ska jag ha?

Det bästa du som kund kan göra är att utgå ifrån dina behov. Ställ dig följande frågor:

·    Var sitter du oftast och arbetar?

·    Hur länge arbetar du?

·    Har du möjlighet att förändra något ställe till ett mer ergonomisk alternativ?

Kanske bör du sikta på ett praktiskt laptopställ till bord för att skapa rätt förutsättningar, snarare än att fokusera enbart på ett laptopställs design? Eller sitter du i soffan eller sängen och arbetar, välj ett bord som passar till detta. För att få det perfekta laptopbordet ska du välja ett ställ som är lagom stort till din dator. Våra ställ finns i flera olika storlekar och när du klickar på respektive laptopbord kan du bland annat läsa om med vilka datorer och storlekar som stället är kompatibelt.

Förutom ställ som ger dig bättre ergonomiska förutsättningar, finns det också ställ som är till för att frigöra utrymme på ditt skrivbord. Du behöver också ta ställning till om du vill att ditt laptopbord ska ha några speciella funktioner, till exempel extra stora lufthål, höj- och sänkbara ben, eller ett ställ med inbyggda USB-portar. Endast du kan veta vilken typ av bord som passar dig bäst, men om du behöver hjälp eller har frågor är du välkommen att kontakta kundtjänst. Du kan också ta del av våra kunders omdömen.

Tänk på att med rätt tillbehör till din dator kommer din kropp att tacka dig. Att undvika och förebygga statisk belastning från användningen av bärbara datorer är enkelt, och med vårt utbud är vi säkra på att du hittar något som passar just dig! 

Mer

Laptopställ Det finns 43 produkter.

Visar 1 - 43 av 43 artiklar
Visar 1 - 43 av 43 artiklar