HDMI Switch

HDMI Switch - för smidigare användning av alla dina HDMI enheter


En HDMI Switch är en enhet som kommer till nytta om du har en bildskärm med endast en eller två HDMI ingångar, men har fler än två enheter som du vill ansluta. Säg att du till exempel har en Blu-Ray-spelare, en spelkonsol och en digitalbox som alla kräver en egen HDMI kabel. Då kan en HDMI Switch från INF komma väl tillhands!


Byt upp dig från en till fem HDMI ingångar


Har du en skärm som inte har tillräckligt många HDMI-ingångar för alla dina enheter? På INF har vi lösningen. En HDMI Switch kan du koppla in till din TV via den befintliga HDMI ingången och sedan få tillgång till 3, 4 eller till och med 5 stycken ingångar.

Via en HDMI Switch kan du sedan ansluta dina HDMI kompatibla enheter så som Blu-Ray-spelare, digitalbox eller spelkonsol. Varje enhet är ansluten till en numrerad ingång på switchen. Utan en HDMI switch hade du behövt koppla ur och in de olika enheterna varje gång du ville byta från den ena till den andra. Med en HDMI switch slipper du lägga ner onödig tid och kan istället plugga in alla kablarna i switchen, för att sedan i sin tur plugga in denna i din TV. Vill du därefter använda till exempel din Blu-Ray-spelare behöver du bara trycka på knappen på enheten eller använda den medföljande trådlösa fjärrkontrollen för att välja den ingång som är kopplad till Blu-Ray. När du vill byta ingång för att använda din spelkonsol väljer du helt enkelt det alternativet. En HDMI switch med fjärrkontroll gör hanteringen otroligt enkel och smidig och kommandot kommer dirigeras direkt ut till rätt port för att sedan visas på skärmen.

Det finns flera olika versioner av HDMI Switch - från HDMI Switch 1.4 till HDMI Switch 2.0. Numren anger vilken HDMI version switchen stödjer och visar hur mycket data som de olika enheterna kan överföra mellan varandra samt hur många funktioner de inkluderar.

För att läsa mer om våra produkter och deras egenskaper - klicka på din valda modell här nedan och välj sedan den modell som passar dina önskemål och som har tillräckligt många portar för det antal enheter du behöver ansluta.


Välj en av alla våra HDMI Switch-modeller som har de egenskaper du efterfrågar


Idag finns det många olika modeller tillgängliga - alltifrån varianter med HDMI switch 1-in 2-ut eller 1-in 5-ut. Dessa switchar erbjuder alltså att två respektive fem olika enheter kan anslutas till skärmen. 

När det är dags att välja modell är det alltid en bra idé att välja en med fler portar än du tror att du kommer behöva. Har du två stycken HDMI-enheter idag kommer du med största sannolikhet samla på dig fler inom den närmsta framtiden. Har du till exempel surroundljud med förstärkare som inte har någon HDMI ingång finns det HDMI Switch med ljudutgång tillgängliga. Detta kallas för Toslink och är en form av optisk ljudport. Det gör att du kan integrera din digitala optiska utrustning med din HDMI videoenhet.


Fördelar med HDMI Switch


Fördelen med att använda dig av en HDMI Switch är att du kan njuta av både ljud och bild från flera olika enheter utan att behöva lägga tid på att koppla in och ur dem varje gång du vill byta. Vissa modeller, som automatisk HDMI Switch, behöver ingen extern strömadapter när alla portar används. Detta gör att du kan hålla energianvändningen låg. En HDMI Switch som är automatisk väljer då den senast använda signalkällan i de fall som alla 3 enheter är anslutna.

Har du en äldre TV med endast en eller två HDMI-ingångar blir det dessutom mycket billigare att investera i en switch för HDMI istället för en helt ny TV.

Tekniken inom HDMI förbättras och utvecklas hela tiden. En bra HDMI Switch möjliggör att du kan njuta av avancerad teknik samtidigt som du håller nere kostnaderna. Våra modeller stödjer upplösning i 3D och 4K där en HDMI Switch 4K innebär att den klarar av att visa 4000 pixlar horisontellt. Uttrycket kommer ursprungligen från biosalonger med avancerad bildvisning, där projektorerna har en horisontell upplösning på 4000 linjer. 4K gör att bilderna på din TV känns mer verklighetstrogna tack vare mer skärpa, bättre djup och fler detaljer. Resultatet blir extra effektivt på stora skärmar som ligger på åtminstone 50 tum, men även på nära håll kommer detaljerna till sin rätt. Du skulle till exempel märka en tydlig skillnad om du bytte från en HD-TV till en TV med 4K i samma storlek.

Har du därför en TV som klarar av detta format ska du välja en 4K HDMI Switch för att få ut så mycket som möjligt av alla dina HDMI-enheter.


Generöst utbud med konkurrenskraftiga priser - här på INF Company


Hos oss på INF Company AB erbjuder vi endast produkter där vi kan skapa ett oslagbart värde för dig som kund. Ett oslagbart värde för oss innebär en produkt som har snygg design och bra kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Dessutom levereras produkterna alltid snabbt och säkert på endast 1 - 3 arbetsdagar efter att du lagt din beställning. Välkommen att hitta din nya HDMI Switch hos oss!