Information

HDMI Switch

HDMI switch - för smidigare användning av alla dina HDMI enheter

 

HDMI står för High Definition Multimedia Interface, och är det som hjälper till att överföra ljud och bild digitalt mellan elektroniska komponenter. En HDMI switch är en enhet som kommer till nytta om du har en bildskärm med endast en eller två HDMI ingångar, men har fler än två...

HDMI switch - för smidigare användning av alla dina HDMI enheter

 

HDMI står för High Definition Multimedia Interface, och är det som hjälper till att överföra ljud och bild digitalt mellan elektroniska komponenter. En HDMI switch är en enhet som kommer till nytta om du har en bildskärm med endast en eller två HDMI ingångar, men har fler än två enheter som du vill ansluta. Säg att du till exempel har en Blu-ray-spelare, en spelkonsol och en digitalbox som alla kräver en egen HDMI kabel. Hur ska du då göra när din TV bara har en HDMI ingång att ansluta kablarna till? Jo, då använder du dig av en HDMI switch.

 

Från en till fem ingångar

 

Har du en skärm som inte har tillräckligt många HDMI-ingångar för alla dina enheter? Då har du lösningen här. En HDMI switch kan du koppla in till din TV via den befintliga HDMI ingången och sedan få tillgång till 3, 4 eller till och med 5 stycken ingångar. Där kan du sedan ansluta dina HDMI kompatibla enheter så som Blu-Ray-spelare, digitalbox eller spelkonsol. Varje enhet är ansluten till en numrerad ingång på switchen. Utan en HDMI switch hade du behövt koppla ur och in de olika enheterna varje gång du ville byta från den ena till den andra. Med en switch slipper du lägga ner onödig tid och kan istället plugga in alla kablarna i switchen, för att sedan i sin tur plugga in denna i din TV. Vill du sedan använda till exempel din Blu-Ray-spelare behöver du bara trycka på knappen på enheten eller använda den medföljande fjärrkontrollen för att välja alternativet för just Blu-Ray. När du sedan vill byta till att använda din spelkonsol väljer du helt enkelt det alternativet. En hdmi switch med fjärrkontroll gör hanteringen otroligt enkel och smidig och kommandot kommer dirigeras direkt ut till rätt port för att sedan visas på skärmen.

 

Det finns flera olika versioner av HDMI-switch så som 1.4 och 2.0. Numren anger vilken HDMI version switchen stödjer och visar hur mycket data som de olika enheterna kan överföra mellan varandra samt hur många funktioner de inkluderar. För att läsa mer om våra produkter och deras egenskaper - klicka på din valda modell på webbplatsen och välj sedan den modell som passar dina önskemål och som har tillräckligt många portar för det antal enheter du behöver ansluta.

 

Välj en modell med de egenskaper du efterfrågar

 

Idag finns det många olika modeller tillgängliga - alltifrån varianter med HDMI switch 1 in 2 ut eller 1 in 5 ut. Dessa switchar erbjuder alltså att två respektive fem olika enheter kan anslutas till skärmen. När det är dags att välja modell är det alltid en bra idé att välja en med fler portar än du tror att du kommer behöva. Har du två stycken HDMI-enheter idag kommer du med största sannolikhet samla på dig fler inom den närmsta framtiden. Har du till exempel surroundljud med förstärkare som inte har någon HDMI ingång finns det HDMI switch med ljudutgång tillgängliga. Detta kallas för Toslink och är en form av optisk ljudport. Det gör att du kan integrera din digitala optiska utrustning med din HDMI videoenhet.

 

Fördelar med HDMI switch

 

Fördelen med att använda dig av en HDMI auto switch är att du kan njuta av både ljud och bild från flera olika enheter utan att behöva lägga tid på att koppla in och ur dem varje gång du vill byta. Vissa modeller, så som automatisk hdmi switch, behöver ingen extern strömadapter när alla portar används. Detta gör att du kan hålla energianvändningen låg. En HDMI switch som är automatisk väljer då den senast använda signalkällan i de fall som alla 3 enheter är anslutna. 

 

Har du en äldre TV med endast en eller två HDMI-ingångar blir det dessutom mycket billigare att investera i en switch för HDMI istället för en helt ny TV. Tekniken inom HDMI förbättras och utvecklas i snabb takt. En bra HDMI-switch möjliggör att du kan njuta av avancerad teknik samtidigt som dina kostnader hålls låga. Våra modeller stödjer upplösning i 3D och 4K där en HDMI switch 4K innebär att den klarar av att visa 4000 pixlar horisontellt. Uttrycket kommer ursprungligen från biosalonger med avancerad bildvisning, där projektorerna har en horisontell upplösning på 4000 linjer. 4K gör att bilderna på din TV känns mer verklighetstrogna tack vare mer skärpa, bättre djup och fler detaljer, Resultatet blir extra effektivt på stora skärmar som ligger på åtminstone 50 tum, men även på nära håll kommer detaljerna till sin rätt. Du skulle till exempel märka en tydlig skillnad om du bytte från en HD-TV till en TV med 4K i samma storlek. Har du därför en TV som klarar av detta format ska du välja en 4K HDMI switch för att få ut så mycket som möjligt av alla dina HDMI-enheter.

 

Generöst utbud med konkurrenskraftiga priser

 

Hos oss på INF Company AB erbjuder vi endast produkter där vi kan skapa ett oslagbart värde för dig som kund. Ett oslagbart värde för oss innebär en produkt som har snygg design och bra kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Dessutom levereras produkterna alltid snabbt och säkert på endast 1 - 3 arbetsdagar efter att du lagt din beställning.

 

INF Company AB har erbjudit kvalitativa produkter ända sedan år 2003. I början låg stort fokus på OEM-produktion i Kina inom elektronik för kända varumärken. Detta erbjuder vi fortfarande, men började år 2016 även att sälja våra produkter direkt till konsumenterna. I och med vår långa erfarenhet av produktion och import från Kina har vi kunnat kapat alla mellanleder. Detta gör att vi kan erbjuda dig kvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. Vår kundtjänst finns tillgänglig för dig om du har frågor eller funderingar och du kan nå oss både via mail och telefon. Välkommen att hitta din nya HDMI-switch hos oss!

Mer

HDMI Switch Det finns 24 produkter.

Visar 1 - 24 av 24 artiklar
Visar 1 - 24 av 24 artiklar