Information

Smart hem

Gör ditt hem smartare med smarta prylar - så styr du hemmet med mobilenEtt smart hem är ett hushåll där olika enheter kan fjärrstyras och snabbt kan anpassas till personliga behov via datorn eller mobilen. Även att kunna styra via röstkommandon eller fingeravtryck blir allt vanligare, t ex för smarta lås. Redan på 1970-talet fanns det de första...

Gör ditt hem smartare med smarta prylar - så styr du hemmet med mobilenEtt smart hem är ett hushåll där olika enheter kan fjärrstyras och snabbt kan anpassas till personliga behov via datorn eller mobilen. Även att kunna styra via röstkommandon eller fingeravtryck blir allt vanligare, t ex för smarta lås. Redan på 1970-talet fanns det de första trådbundna varianterna av nätverk i hushållet som kunde kontrolleras och övervakas centralt.

Hemautomatisering kom dock först igång på riktigt genom två tekniska framsteg: Det är Wi-Fi och Bluetooth som spelar en viktig roll för smarta hem. Dessa teknologier möjliggör att hushålls- och multimedia-enheter inte bara kan ta emot utan också skicka information. Kort sagt, saker kan kommunicera med oss ​​och med varandra. Smartphone eller surfplatta blir till "fjärrkontrollen” av ditt smarta hem. Med spridningen av dessa Wifi och Bluetooth standarder kan smarta hem nu bli verklighet i en allt större skala.

Stoppa tjuven och spara pengar med smarta lampor, fjärrstyrningsuttag och smarta lås

Det smarta hemmet hjälper till att göra vardagen bekvämare genom smidiga kontroll- och övervakningsfunktioner. Samtidigt hjälper ett smart hem till att spara el och därmed även miljön och din plånbok. Med en smart wifi glödlampa slipper du att ha en timer med fasta tider på, istället kan du styra helt flexibelt när lampan ska lysa. Eller så sätter du in en smart socket, dvs ett fjärrstyrt eluttag som fungerar som en timer och som du fjärrstyr med din mobil. Sätt på och stäng av lampor, tv, musik etc - när du ligger i sängen eller inte är hemma. Smarta lås fungerar på olika sätt, t ex med kod, genom fingeravtryck eller fjärrkontroll. De skyddar både ditt hem och dina resväskor på ett effektivt sätt från obehöriga.

Wifi repeater - förläng räckvidden på ditt trådlösa nätverk

Med en repeater undviker du dålig Wifi täckning från ditt trådlösa nätverk. Wifi Extendern förlänger räckvidden till platser som källare, ovanvåning eller uterum, och många modeller fungerar dessutom som accesspunkt och mediabrygga. Wifi extendern hjälper dig också att få ditt smarta hem att fungera felfritt även där wifi täckningen är sämre.

Mer

Smart hem Det finns 92 produkter.

per sida
Visar 1 - 48 av 92 artiklar
Visar 1 - 48 av 92 artiklar