Helmask cyklop med snorkel

Helmask med cyklop, snorkel och GoPro-fäste - INF:s smarta, säkra dykmask för det ultimata undervattensäventyret


Att få beskåda livet och undervattenvärldens former och färger är något som kan trollbinda både vuxna och barn. Det är också ett vanligt äventyr under utlandssemestrar då havet ofta är nära till hands. Men för att få ut det mesta möjliga av snorklandet krävs det rätt tillbehör.

Lösningar som tidigare varit förbehållna sportdykare kan nu köpas av gemene man i enkla men högfunktionella tillbehör. Ett exempel på det är en heltäckande snorkelmask, som tack vare dagens teknik och design blivit snorklarens bästa vän. Här hittar du våra högkvalitativa, heltäckande masker som tar din snorkling till nästa nivå.


Klicka här för fler produkter till GoPro tillbehör


Snorkelmask – slipp immigt glas och vatten som tränger in


Har du aldrig hört talas om en snorkel mask tidigare? Ingen fara, låt oss förklara. De allra flesta känner igen ordet cyklop, eller hur? En ögonmask som hindrar vatten från att tränga in i ögonen och vars funktion är att få dig som snorklare att se klart under vattnet. Dessa vanliga masker, som kombineras med snorkel, har för många varit besvärliga att använda.

Inte sällan immade glaset igen eller så trängde vatten in vid sidorna och tvingade dykaren att avbryta sitt utforskande för att tömma masken. Detta var speciellt vanligt bland budgetmodeller vars funktion och prestanda inte alltid nådde till 100 %. Sådana problem är nu ett minne blott. Istället för cyklop och snorkel kan du idag använda en dykmask, eller snorkelmask som det också kallas. Detta är en kombination av snorkel och cyklop som täcker hela ansiktet och ger en bättre passform än föregångaren.

Om du är en av dem som tycker att höjdpunkten på semestern är just snorkling är denna mask något du verkligen borde prova. Med större rörelsefrihet och klarare sikt kommer ditt snorkeläventyr få sig en rejäl uppgradering.


Cyklop och snorkel, eller snorkelmask?


De finns många fördelar med att använda sig av en cyklopmask istället för det tvådelade systemet med snorkel och mask. Tack vare maskens heltäckande design blir det lätt att andas och med ett Dry Top-system som hindrar vatten från att tränga in i snorkeln kan du känna dig trygg. Med hjälp av ett luftcirkulerande system hålls masken fri från imma så att du kan njuta av en kristallklar panoramavy med 180 graders vinkel.

Passformen ställer du enkelt in genom att justera maskens remmar. Med separat vattenavledning och härdat glas får du de bästa förutsättningarna att upptäcka det färgglada livet i vattnet.


Vilket cyklop bör jag välja?


Tanken med bra tillbehör är att de ska underlätta för dig i din utövning och förbättra upplevelsen av det du gör. För en optimal upplevelse när det kommer till snorkling bör du därför välja snorkelutrustning med bra passform och kvalitet, vilket är precis vad du finner i vårt utbud. Problem så som imma på glaset och vatten som rinner in genom snorkeln är bara några saker som kan vara riktigt störande.

För att undvika detta rekommenderar vi en helmask för snorkling, som ett bekvämt och säkert alternativ för såväl barn som vuxna. Tänk på att barn alltid ska hållas under uppsikt vid dykning och snorkling!


Storleksguide


Modellerna kommer i två olika storlekar – S/M och L/XL. För att veta din storlek mäter du avståndet mellan den lägsta punkten på ditt ögonbryn till hakan. Är avståndet mindre än 12 centimeter rekommenderas storlek S/M, och om avståndet är större rekommenderas L/XL. Majoriteten av produkterna fungerar som cyklop för barn från 10 år och uppåt. Mer information finner du under respektive produkt, och där ser du även bilder på hur en snorkelmask fungerar. 


Snorkelmask – snorkel och cyklop i ett


Nu vet du vad en snorkelmask är samt dess fördelar gentemot den traditionella snorkeln och cyklopet. Det är vår förhoppning att du på vår sida finner ett riktigt bra cyklop som hjälper dig att få så stor behållning som möjligt av livet under ytan.

I vårt utbud finns flera spännande produkter, vissa av våra snorkelmasker har till exempel hållare för action- eller GoPro-kamera. Detta gör det enkelt för dig att föreviga dina ögonblick och dela med dig till andra av dina minnen. Simma lugnt!