Aktivitetsarmband

Information

Aktivitetsarmband

Håll koll på din träning med ett smart aktivitetsarmband

 

Fysisk aktivitet har blivit lite av en trend och idag ser du många som låter sina handleder prydas av en smart träningsklocka som håller koll på deras aktivitet. Information om puls, kaloriförbrukning, sömnkvalitet och uppnådd rörelsehastighet är bara några av de värden som är intressa...

Håll koll på din träning med ett smart aktivitetsarmband

 

Fysisk aktivitet har blivit lite av en trend och idag ser du många som låter sina handleder prydas av en smart träningsklocka som håller koll på deras aktivitet. Information om puls, kaloriförbrukning, sömnkvalitet och uppnådd rörelsehastighet är bara några av de värden som är intressanta. Att kunna få direkt respons från sitt aktivitetsarmband och enkelt spara statistisk från sin träning har visat sig vara uppskattat bland både yngre och äldre. Här finner du högkvalitativa aktivitetsarmband i olika modeller med en rad smarta och praktiska funktioner.

 

Fysisk aktivitet är A och O för vårt välmående, och det är särskilt viktigt att få in träning om vi har ett stillasittande yrke. Du behöver inte vara en elitidrottare för att bära en träningsklocka, det är lika praktiskt för din vardagsmotion. Till exempel kan du ha en stegräknare i ditt armband som håller koll på hur mycket du rör dig varje dag och du kan sätta upp egna motiverande mål att sträva efter.

 

Även för den träningsintresserade är det viktigt att upprätthålla sin fysiska aktivitet och sätta rätt svårighetsgrad på träningen, något du lätt kan göra med en pulsklocka som mäter på handleden. Genom att på ett lättöverskådligt sätt kunna följa resultaten vad gäller din puls och hastighet, kan du som tränar anpassa din träning för bästa resultat.

 

Vad är ett aktivitetsarmband?

Aktivitetsband, fitnessarmband och träningsarmband är alla namn på samma sak, och det är något av det senaste inom teknik och idrott. Vid första åsynen kan ett sådant armband verka enkelt, men bakom displayen gömmer sig en kraftfull mikroprocessor som lagrar och behandlar data från din träning. Dessutom finns det i flera av modellerna en inbyggd accelerometer som kan mäta din hastighet från aktiviteten.

 

Tack vare armbandets display kan du ta del av alla resultat som armbandet registrerar, det blir som att ha din egen PT på armen. Genom informationen kan du göra justeringar i din träning för att på så sätt uppnå bättre resultat. Om armbandet saknar display synkas den istället med en surfplatta eller smartphone där värdena överförs direkt. På många modeller har du möjlighet att ställa in vilka resultat du vill uppnå nästkommande dag, till exempel totalt antal steg eller andra rörelser. Aktivitetsklockan kommer sedan att ge dig notiser och påminna dig om dina rörelsemål.

 

En ytterligare bra funktion som finns i många av dessa armband är möjligheten att mäta din sömnkvalitet. Vissa av dessa produkter kan mäta dina rörelser du gör under tiden du sover, och genom detta ge en samlad bild av din natts sömn. Exempelvis visar den om du varit vaken mycket eller rört på dig. En del av dessa aktivitetsband kan också kartlägga vid vilken tidpunkt det är som bäst för dig att vakna under morgonen. Detta ger dig en bra start på dagen!

 

Aktivitetsklocka med smarta funktioner

Aktivitetsarmbanden kommer med en mängd smarta funktioner, här är ett urval på några av de funktioner som du kan finna i många av våra aktivitetsband:

·    Datum och tid

·    Stegräknare

·    Sömnkoll

·    Distans- och/eller höjdmätare

·    Kaloriförbränning

·    Pulsmätare / hjärtfrekvensmätare och blodtrycksmätare

·    Bluetooth

·    Fjärrkontroll av mobilkameran

·    Notifieringar för meddelanden och samtal

Vilka funktioner som är viktiga för dig vet du bäst själv, och genom att klicka på respektive produkt får du upp mer information om dess funktioner och hur du använder den på ett smidigt sätt. Ofta med hjälp av en smart app.

Tränar du högintensiv träning kan ett aktivitetsarmband med pulsmätare vara ett bra verktyg för att hålla koll på dina resultat. För dig som tränar utomhus i alla väder eller utövar vattensporter kan ett vattentätt aktivitetsarmband vara att föredra.

Många fördelar med träningsarmband

Den främsta fördelen är just att ha möjligheten till en PT på armen, som förser dig med den information du behöver för optimal prestation. Genom att ha ett pulsarmband får du direkt koll på puls och kaloriförbränning och det blir enklare att lägga upp konditionsträning för exempelvis fettförbränning genom intervall eller distanslöpning.

För den som satsar på mer vardagsmotion är aktivitetsmätare och stegräknare viktiga funktioner. Att under dagen bli påmind om fysisk aktivitet kan vara väldigt motiverande och ett bra sätt för dig att inte glömma av den viktiga träningen. Med ett aktivitetsband lär du känna din kropp bättre och du vet du vad som krävs för att du ska hålla dig pigg, frisk och stark.

Att tänka på vid köp

När du ska införskaffa ditt eget aktivitetsarmband bör du utgå ifrån dig själv. Hur mycket tränar du och vilken typ av träning är det? Vilka funktioner vill du helst ha och vilka kan du vara utan? Är det viktigt med stor skärm, bra passform eller att det är ett aktivitetsarmband iPhone? Behöver du ha stöd för iOS eller Android? Genom att svara på dessa frågorna får du ett hum om vad för typ av smartwatch som passar dig bäst utifrån dina behov.

Något som kan vara viktigt att tänka på är att en stor display underlättar när du tränar utomhus, framförallt under dygnets mörkare timmar. Om du gillar att få informationen direkt levererad till dig är ett armband med stor display därför att föredra.

Hitta bästa aktivitetsarmband i vårt sortiment

Oavsett om du vill ha en enklare eller en mer avancerad träningsklocka vill du självklart ha den bästa träningsklockan för dig. Du kan relativt enkelt söka upp vilka aktivitetsarmband som är bäst i test, eller så kan du ta del av våra kunders omdömen som du finner när du klickar på den klocka som du är nyfiken på. Och kanske är det våra kunder som gör bäst och ärligast test av aktivitetsarmband. På samma ställe hittar du även information om aktivitetsarmbandets funktioner och i vissa fall hur den har klarat sig i olika aktivitetsarmband-test.

Våra aktivitetsband är prisvärda och håller hög kvalitet. Så oavsett om du letar efter en billig pulsklocka eller den mest avancerade och allra bästa pulsklockan på marknaden, är chansen stor att du finner vad du letar efter här. Det som är bra är att de inte behöver vara de dyraste märkena som gör bästa aktivitetsarmband, utan även den prismedvetne kan finna en riktigt bra deal hos oss.

Kom igång med ditt aktivitetsarmband

Att komma igång med ditt aktivitetsband är enkelt. De allra flesta modeller har en tillhörande app som du smidigt laddar ner till din mobil eller surfplatta. I appen lagras sedan information om din träning och du kan följa dina resultat. Många av apparna är kompatibla med både iOS och Android, och under respektive klocka finner du all information du behöver.

Ta hand om dig!

Genom vårt stora utbud av riktigt bra aktivitetsarmband kan du hitta din egen personliga tränare som hjälper dig att nå dina mål. Oavsett om det handlar om att planera intervallträning eller en promenad efter jobbet kan denna smidiga accessoar hjälpa dig att optimera din träning. Aktivitet och rörelse är viktiga beståndsdelar i våra liv som gör att våra kroppar håller längre och vi känner oss friskare och starkare. Den bästa träningen är den som blir av, och med ett aktivitetsarmband ökar chanserna avsevärt.

Mer
Visar 1 - 48 av 58 artiklar