iPhone tillbehör

iPhone, kanske världens mest kända mobil, med ett enormt utbud av tillbehör - här på INF 

Idag är det nog få som inte hört talas om iPhone. En av världens mest populära smartphone. Kanske den mest kända också. För många en självklar och viktig del av livet. Varje år kommer det dessutom nya, uppdaterade och ibland till och med bättre modeller på marknaden. Som ett resultat finns det också ett enormt utbud av tillbehör till otaliga iPhone-modeller och versioner. Ett utbud du kan ta del av direkt här på INF! 

Hos oss hittar du skärmskydd, mobilskal, mobilfodral, nya skärmar, nya batterier, Lightning-laddare, trådlösa laddare, olika sorters adaptrar, mer mera. Välkommen in!

Dags för batteribyte?

Är batteritiden sämre och telefonen långsammare? Då är det kanske dags att byta iPhone-batteri. Hitta din modells batteri här!

Displaybyte med ny skärm för iPhone

Behöver du en ny skärm till din iPhone? Spara pengar och hitta ett reparationskit hos INF. Se över vårt sortiment och våra erbjudanden här!

Lightning-laddare, kabel, adapter för HDMI med mera

I behov av Lightning-laddare, kablar eller adaptrar för 3.5 mm AUX-uttag, HDMI-uttag, mer mera? Se hitåt!

Mobilskal och fodral

Här finns något för varenda en! Hos oss hittar du iPhone-fodral med plats för kort och kontanter, snygga iPhone-skal i olika färger, magnetskal med inbyggt skärmskydd, och robusta, stöttåliga skal med härdat glas och armerad ram runt omkring för 360 graders skydd. Browsa rundor bland vårt utbud genom att klicka här!

Skärmskydd 

För att undvika en krossad iPhone skärm bör du använda ett skärmskydd. Dessa finns som skyddsfolie eller som härdat glass. Skärmskydd till iPhone köper du här!

iPhone-generationer från 2G till iPhone 11

Du kanske känner igen dig: Det finns så många iPhone-modeller att du knappast kan hålla isär olika enheter och deras funktioner. Vad skiljer en iPhone från den andra? Vilken iPhone fanns i den där speciella färgen? Vilken fungerar för trådlös laddning? Och vilken var det med den extra stora skärmen? Eller med den bästa mobilkameran? Här följer en kort resumé av iPhonens historia och utveckling.

2G & 3G: Hur det hela började

Först stod 2G och 3G fortfarande för de då använda mobilstandarderna. Drygt ett år efter lanseringen av 3G fick den tredje generationen iPhones titeln 3GS - med S för "Speed" (hastighet). Som ni kanske gissat innebar detta en snabbare processor. Dessutom hade de nyare modellerna en digital kompass och en bättre kamera.

iPhone 4G: Den nya designen

Med den fjärde generationen blev iPhone gradvis mer och mer trendig. För första gången användes en högupplöst retina-display och en frontkamera för videosamtal. Dessutom var de nya telefonerna mycket plattare och försedda med ett snyggt skal av glas - vilket dock hade nackdelen att mobilen kunde spricka mycket lättare, t ex när du tappade det i marken. Därmed uppstod behovet att ha ett iPhone-skal som skydd. Ett snyggt mobilskal var inte bara ett en accessoar utan ett stöttåligt skal kunde förhindra de förargliga sprickorna. Här under iPhone tillbehör hittar du en mängd fina och praktiska skal, till och med för iPhone 4.

iPhone 4s: Siri föds

Kort tid efter att iPhone-grundaren och sedan Apples VD Steve Jobs hade gått bort i oktober 2011, lanserades iPhone 4s. Den här gången stod s:et för röstassistenten Siri, som fortfarande svarar på våra frågor och utför dina anvisningar i dagens iPhones.

iPhone 5: En ännu större skärm

IPhone 5 var både lättare och tunnare än föregångaren men hade ändå en ännu större skärm. Trenden mot större och plattare smartphones tog sin början.

iPhone 5s: Premiären för Touch ID

Visuellt har iPhone 5s inte förändrats mycket jämfört med iPhone 5 - men det hade ett snabbare chip (A7) och en bättre kamera. Du kan ta bilder med ett större objektiv och TrueTone-blixt och till och med göra slow-motion-videor. En annan nyhet: iPhone 5s var den första iPhone med Touch ID, så att du kan låsa upp telefonen med ditt fingeravtryck på Home-knappen.

iPhone 5c: Paradisfågeln

Samtidigt kom iPhone 5c på marknaden, vars rygg återigen - som i äldre generationer - var gjord av plast och du kunde köpa iPhone 5c i flera olika färger. Det spekulerades därför att C står för "Color" i namnet, men detta bekräftades aldrig från Apple.

iPhone 6 och 6 Plus: De första syskonen

IPhone 6 och 6 Plus var det första syskonparet från Apple - idag är det däremot inte längre något ovanligt med flera modeller i samma serie. iPhone 6 hade en 4,7-tums skärm, Plus-modellen var 5,5 tum stor, men tekniskt sett var enheterna identiska.

iPhone 6s och 6s Plus: Den första 3D Touch

Bara ett år senare följde iPhone 6s, som också kom med en storebror, iPhone 6s Plus. Innovationen i år var 3D Touch-funktionen, en tryckkänslig skärm. Dessutom var både det använda chippet, liksom grafikenheten och Touch ID-systemet på enheten mycket snabbare än motsvarigheterna till iPhone 6. Båda kamerorna hade högre upplösning och du kunde  för första gången köpa modellen i färgen roséguld.

iPhone SE: Specialutgåvan

Våren 2016 kom iPhone SE på marknaden. Namnet SE står för "Special Edition", eftersom Apple böjde sig för många konsumenters önskan om en billig 4-tums smartphone - med storleken på iPhone 5s och den nyare tekniken från iPhone 6s.

iPhone 7 och 7 Plus: Den första dubbla kameran

Senare samma år dök iPhone 7 och den större modellen iPhone 7 Plus upp. Plus-modellen var den första iPhone med en dubbelkamera. Dubbel optisk zoom och fantastiska porträtt? Inga problem! Dessutom tog Apple på dessa modeller för första gången bort hörlursuttaget, detta för att göra mobilen vattentät. Nackdelen var att man nu inte längre kunde ladda mobilen via Lightning-uttaget och samtidigt ha hörlurar inkopplade. För att kringgå detta finns en mängd olika Lightning-adaptrar, till exempel både med ladd- och 3.5 mm portar eller som dual Lightning adapter. Du hittar dessa iPhone-tillbehör som olika Lightning adapter under kategorin Lightning.

iPhone 8 och 8 Plus: Trådlös laddning

iPhone 8 och iPhone 8 Plus hade återigen en elegant baksida av glas. Detta gav inte bara ett snyggt utseende utan möjliggjorde också att kunna ladda telefonen trådlöst med hjälp av den s k Qi-tekniken som innebär att mobilen laddas via induktion (Wireless Charging). Du behöver bara lägga mobilen på Qi laddaren utan att koppla en kabel till mobilen.

Våra trådlösa laddare hittar du här. Trådlös laddning är dessutom mycket skonsammare för mobilens batteri och den känsliga Lightning-porten utsätts inte för samma slitage när du inte behöver dra ut och sätta in sladden hela tiden. Vid laddning i bilen är trådlös laddning även mycket säkrare. Du sätter mobilen i en mobilhållare där den laddas utan att du behöver hålla på med laddkablar medan du kör.

iPhone X: Jubileumsmobilen

Tillsammans med iPhone 8-modellerna lanserades iPhone X. För första gången sa iPhone helt farväl till den ikoniska hemknappen. För detta fick du en mycket större och kantlös skärm och kunde låsa upp telefonen via ansiktsigenkänning. Detta gillades inte av alla användare och det fanns appar som återskapade hemknappen på skärmen för alla som hade svårt att vänja sig vid ett iPhone-liv utan hemknapp.

iPhone XS, iPhone XS Max & iPhone XR

Med denna iPhone-generation var hemknappen definitivt förpassad till historien. iPhone XS och iPhone XS Max är delvis baserade på X-modellen, men ändå överlägsna avseende teknik och design. Sedan 5c var iPhone XR dessutom den första iPhone som du återigen kunde skaffa i glada färger.

iPhone 11, iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max

Vid första anblicken ger den nyaste generationen av iPhone en bild av att det är framförallt modellnamnen som är nya. Men Apple skulle inte vara Apple om det fann ett antal nyheter och förbättringar. Modellerna har nämligen mycket att erbjuda när det gäller deras funktioner: De största förändringarna i dessa iPhones är: helt nya kamerasystem, avancerad hårdvara och eleganta nya färger på skalet.